Минестроне с пармезан


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

150 г
моркови
150 г
тиквички
150 г
домати
100 г
грах
100 г
зелен фасул
100 мл
доматено пюре
150 г
лук
3 скилидки
чесън
100 мл
маслиново масло
1 л
зеленчуков бульон
80 г
дребна паста
40 г
настърган пармезан
5 стръка
босилек

Приготвяне

1
Доматите се прорязват на кръст от горната страна, бланшират се за кратко във вряща вода, обелват се и се нарязват на кубчета. Лукът и чесънът се наситняват. Морковите се режат на филийки.
2
Лукът се запържва в маслиновото масло за около 10 минути, добавят се морковите и след като се запържат за кратко, се слага и чесънът. Когато омекне, се сипват доматите и доматеното пюре.
3
След като доматената смес заври, се сипва зеленчуковият бульон.
4
Оставя се на огъня за 2–3 минути и се слага пастата. Посолява се и 2 минути след това постепенно се прибавят останалите зеленчуци – първо зеленият фасул, след още 2–3 минути – грахът, и след още минута – нарязаните на кубчета тиквички.
5
Всичко се готви още няколко минути и се овкусява с черен пипер. Минестронето се сервира с настърган пармезан, босилек и крекери.

Подобни рецепти