
Минестроне с бял боб и картофи
Време за приготвяне
60 мин
Трудност
категория
- Супи
Съставки
Съставки за
Порции
200 г
боб
300 г
картофи
300 г
праз
2 скилидки
чесън
150 г
целина
80 мл
маслиново масло
1 връзка
магданоз
Приготвяне
1
Бобът се накисва от предния ден. Слага се да заври, прибавят се ненарязаните целина, магданоз и една скилидка чесън.
2
Картофите се режат на едри парчета и се слагат при боба.
3
Празът се нарязва на шайби и се запържва в маслиновото масло. Прибавя се втората скилидка чесън, нарязана на ситно, и се сотира за кратко.
4
Загребва се един черпак от сготвените боб и зеленчуци с малко от течността и се пасира.
5
Пюрето се връща обратно в тенджерата, разбърква се и се налива при праза. Супата се овкусява със сол и черен пипер и се поднася с препечен черен хляб.