Минестроне


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

300 г
домати
100 г
лук
100 г
моркови
200 г
картофи
150 г
царевица от консерва
250 г
грах от консерва
250 г
бял боб от консерва
2 скилидки
чесън
1 бр.
кубче телешки бульон
25 г
краве масло
2 с.л.
маслиново масло

Приготвяне

1
Във висок съд се загряват краве масло и маслиново масло и в тях се запържва ситно нарязаният лук, докато омекне.
2
Прибавят се пюрираният чесън, обелените картофи и морковите, нарязани на кубчета, както и обелените и почистени от семките и нарязани на кубчета домати. Готви се около 2–3 минути. След това се наливат 800 мл вода, прибавя се бульонът и се оставя да заври.
3
Съдът се покрива с капак и супата се готви на слаб огън около 20 минути, до омекването на морковите и картофите.
4
Прибавят се отцедените и изплакнати боб, царевица и грах, и ястието се готви още 2 минути.
5
При необходимост се прибавя сол и черен пипер, и се сервира.

Подобни рецепти