Магданозена супа с топчета


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Супи

Съставки

Съставки за
 
Порции

300 г
кайма смес
1 л
пилешки бульон
1 глава
лук
2 скилидки
чесън
2 броя
дафинов лист
2 връзки
магданоз
4 стръка
мащерка
1 бр.
яйце
4 бр.
филии бял хляб
300 г
стеблена целина
1 бр.
картоф

Приготвяне

1
Целината се обелва и се нарязва на кубчета. Лукът и чесънът се наситняват. Слагат се дафиновите листа, половината от стръковете магданоз и обеленият и нарязан на едро картоф.
2
Налива се бульонът и се готви, докато всички зеленчуци омекнат. Дафиновите листа се отстраняват, супата се овкусява със сол и черен пипер и се пасира.
3
Каймата се смесва с предварително накиснатия и отцеден хляб, яйцето, накъсаната мащерка, сол и черен пипер. От нея се оформят малки топчета и се пускат в горещата супа.
4
Вари се на слаб огън, до готовност на топчетата. Накрая се прибавя останалият наситнен магданоз и се поднася.

Подобни рецепти