Лук с плънка от наденица


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 8 глави
    червен лук
  • 4 бр.
    сурови наденици
  • 4 бр.
    филии бял хляб
  • 200 мл
    зеленчуков бульон
  • 10 г
    магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep

    Лукът се почиства и вътрешността внимателно се издълбава. Леко се посолява отвътре и се оставя на страна.


    Съвет: За да издълбаете по-лесно лука, можете да го бланширате предварително.

  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Хлябът се реже на малки кубчета. Наденицата се обелва, раздробява се и се запържва за кратко на силен огън. Изважда се и се слага в купа заедно с хляба.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В мазнината, в която се е пържила наденицата, се запържва наситнената сърцевина на лука с малко сол и черен пипер. Щом омекне лукът, се прибавя към хляба, налива се бульонът и се слага ситно нарязаният магданоз.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се пълни с приготвената смес и се пече 40 минути в загрята на 160 °С фурна.

Подобни рецепти