Лук с плънка от наденица


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

8 глави
червен лук
4 бр.
сурови наденици
4 бр.
филии бял хляб
200 мл
зеленчуков бульон
10 г
магданоз

Приготвяне

1

Лукът се почиства и вътрешността внимателно се издълбава. Леко се посолява отвътре и се оставя на страна.


Съвет: За да издълбаете по-лесно лука, можете да го бланширате предварително.

2
Хлябът се реже на малки кубчета. Наденицата се обелва, раздробява се и се запържва за кратко на силен огън. Изважда се и се слага в купа заедно с хляба.
3
В мазнината, в която се е пържила наденицата, се запържва наситнената сърцевина на лука с малко сол и черен пипер. Щом омекне лукът, се прибавя към хляба, налива се бульонът и се слага ситно нарязаният магданоз.
4
Лукът се пълни с приготвената смес и се пече 40 минути в загрята на 160 °С фурна.

Подобни рецепти