Кошнички от бутертесто


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

275 г
бутертесто
1 бр.
яйце
600 г
гъби
150 г
сирене „Моцарела“
2 скилидки
чесън
3 стръка
мащерка
3 с. л.
маслиново масло

Приготвяне

1
Тестото се разстила вурху плот и от него се изрязват 4 еднакви квадрата с големина около 12 см. Яйцето се разбива и с него се намазват краищата на квадратите.
2
От излишното тесто се изрязват ленти широки около 1 см, които се слагат върху намазаните с яйце краища на квадратите. Лентите също се намазват с яйце. Тестото се надупчва в средата с вилица и внимателно се прехвърля в подходяща тава, покрита с пергаментова хартия.
3
Кошничките се пекат в загрята на 200°С фурна 13-14 минути. Нарязаните гъби се слагат в съд със сгорещеното маслиново масло и се запържват, докато течността, която отделят, се изпари. Съдът се дърпа от огъня, прибавят се наситненият чесън, сол и черен пипер, и ястието се разбърква.
4
Настърганата моцарела се слага в кошничките, а изпържените гъби се разпределят отгоре.
5
Връщат се във фурната и се пекат още 5 минути. Ястието се сервира с накъсани на едро клончета мащерка.

Подобни рецепти