Класически киш "Лорен"


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 г
    брашно
  • 150 г
    краве масло
  • 0.5 ч.л.
    сол
  • 450 мл
    подсладена сметана
  • 3 бр.
    яйца
  • 2 щипки
    индийско орехче
  • 150 г
    пушен бекон

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Върху тестото се слага беконът и се сипва сместа от сметана и яйца. Кишът се пече 40 минути в загрята на 180°С фурна, като решетката се поставя на най-долното ниво.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    От брашното, маслото и 3 с. л. леденостудена вода се замесва тесто. Меси се закратко, за да бъде ронливо и хрупкаво. Може да сложите всички продукти в блендер и да ги смелите, докато се образува топка.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Увива се във фолио за свежо съхранение и се слага в хладилник 1 час.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Беконът се запича на тиган, след това се изважда върху кухненска хартия.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се разточва върху набрашнен плот и се прехвърля в тава. Краищата се изрязват, тестото се надупчва с вилица и се прибира в хладилник.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Сметаната, индийското орехче и яйцата се разбиват с телена бъркалка и се посолява.

Подобни рецепти