Класически киш "Лорен"


Време за приготвяне
70 мин
Трудност

категория
  • Закуска

Съставки

Съставки за
 
Порции

300 г
брашно
150 г
краве масло
0.5 ч.л.
сол
450 мл
подсладена сметана
3 бр.
яйца
2 щипки
индийско орехче
150 г
пушен бекон

Приготвяне

1
Върху тестото се слага беконът и се сипва сместа от сметана и яйца. Кишът се пече 40 минути в загрята на 180°С фурна, като решетката се поставя на най-долното ниво.
2
От брашното, маслото и 3 с. л. леденостудена вода се замесва тесто. Меси се закратко, за да бъде ронливо и хрупкаво. Може да сложите всички продукти в блендер и да ги смелите, докато се образува топка.
3
Увива се във фолио за свежо съхранение и се слага в хладилник 1 час.
4
Беконът се запича на тиган, след това се изважда върху кухненска хартия.
5
Тестото се разточва върху набрашнен плот и се прехвърля в тава. Краищата се изрязват, тестото се надупчва с вилица и се прибира в хладилник.
6
Сметаната, индийското орехче и яйцата се разбиват с телена бъркалка и се посолява.

Подобни рецепти