
Карамелено кафе с шоколад
Време за приготвяне
10 мин
Трудност
категория
- Напитки
- Вегетариански ястия
Съставки
Съставки за
Порции
340 мл
сварено и охладено кафе
2 с. л.
микс за горещ шоколад
1 с. л.
карамелен топинг
100 мл
прясно мляко
100 мл
сладкарска сметана
1 ч. л.
какао на прах
Приготвяне
1
120 мл от кафето се налива във форма за лед и се оставя във фризер до пълното замразяване на течността.
2
Сметаната се разбива, прибавя се какаото и се разбърква.
3
Останалото кафе, млякото, карамелът и шоколадовият микс се разбъркват добре.
4
В чаши се слага от черния лед, отгоре се налива сместа и се гарнира със сметана и карамелен топинг.