1. home
  2. BILLA Рецепти
  3. Зелеви сарми с праз и целина

Зелеви сарми с праз и целина


recipes.details.information.totalcookingtime
120 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty

recipes.categoryinfo
  • Вегетариански ястия
  • Основни ястия

recipes.details.ingredients.title

recipes.details.ingredients.for
 
recipes.details.ingredients.servings

24 листа
кисело зеле
3 стръка
праз
3 скилидки
чесън
50 г
глава целина
200 г
ориз
1 с. л.
червен пипер
1 с. л.
сух джоджен
1 с. л.
доматена паста (концентрат)
150 мл
олио
300 мл
зеленчуков бульон

recipes.details.steps.title

1
Празът, целината и чесънът се нарязват на ситно. Оризът се измива.
2
В съд с дебело дъно се загряват 50 мл олио и в него се запържват зеленчуците. Сипва се оризът и се разбърква. Пържи се, докато оризът стане стъклен.
3
Добавя се доматеният концентрат и се разбърква. Накрая се подправя с джоджена и червения пипер. Налива се зеленчуковият бульон. Щом течността се абсорбира, се дърпа от огъня. Овкусява се със сол и черен пипе
4
Завиват се малки сарми, които се подреждат в тава и се заливат със зелев сок и останалото олио.
5
Покриват се с алуминиево фолио и се пекат в загрята на 180°С фурна за 1 час.
6
След това се маха фолиото и се допичат за още 25 минути.

recipes.details.similar