Наденицата се реже на шайби с дебелина 1 см, а месото на хапки. Зелето се реже на ленти, лукът – на ситно. Месото се пържи в маста, докато се зачерви от всички страни.
2
Изважда се и се оставя настрана. В същата мазнина се запържва лукът 2–3 минути. Прибавят се киселото зеле и дафиновият лист и се сотира 3–4 минути.
3
Слагат се манатарките, месото се връща в съда заедно с прясното зеле и наденицата. Налива се бульонът, съдът се покрива наполовина с капак и ястието се готви на умерен огън около 1 час. Подправя се със сол и черен пипер и се сервира.
Съставки
Съставки за
Порции
300 г
свински гърди
600 г
наденица
500 г
кисело зеле
500 г
прясно зеле
50 г
сушени манатарки
40 г
свинска мас
250 г
лук
2 бр.
дафинов лист
1 л
говежди бульон
Приготвяне
1
Наденицата се реже на шайби с дебелина 1 см, а месото на хапки. Зелето се реже на ленти, лукът – на ситно. Месото се пържи в маста, докато се зачерви от всички страни.
2
Изважда се и се оставя настрана. В същата мазнина се запържва лукът 2–3 минути. Прибавят се киселото зеле и дафиновият лист и се сотира 3–4 минути.
3
Слагат се манатарките, месото се връща в съда заедно с прясното зеле и наденицата. Налива се бульонът, съдът се покрива наполовина с капак и ястието се готви на умерен огън около 1 час. Подправя се със сол и черен пипер и се сервира.