Зеле със свинско, манатарки и наденица


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 г
    свински гърди
  • 600 г
    наденица
  • 500 г
    кисело зеле
  • 500 г
    прясно зеле
  • 50 г
    сушени манатарки
  • 40 г
    свинска мас
  • 250 г
    лук
  • 2 бр.
    дафинов лист
  • 1 л
    говежди бульон

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Наденицата се реже на шайби с дебелина 1 см, а месото на хапки. Зелето се реже на ленти, лукът – на ситно. Месото се пържи в маста, докато се зачерви от всички страни.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Изважда се и се оставя настрана. В същата мазнина се запържва лукът 2–3 минути. Прибавят се киселото зеле и дафиновият лист и се сотира 3–4 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се манатарките, месото се връща в съда заедно с прясното зеле и наденицата. Налива се бульонът, съдът се покрива наполовина с капак и ястието се готви на умерен огън около 1 час. Подправя се със сол и черен пипер и се сервира.

Подобни рецепти