Лукът се наситнява и се запържва в олиото, докато омекне много добре.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Картофите се измиват, обелват се и се сваряват. Още докато са топли, се намачкват с преса за картофи. Прибавя се маслото, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. Налива се млякото и отново се разбърква. Картофеното пюре се смесва с лука, настъргания кашкавал и наситнения магданоз.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Плитка тава с незалепващо покритие се намазва с олио. В нея от картофеното пюре се оформят 6 гнезда. Във всяко се чуква по едно яйце. Пекат се 10 минути в загрята на 220 °С фурна с вентилатор. Сервират се поръсени с черен пипер.
Съставки
Съставки за
Порции
6 бр.
яйца
900 г
картофи
200 г
пушен кашкавал
80 г
краве масло
200 мл
прясно мляко
20 мл
олио
2 глави
лук
4 стръка
магданоз
Приготвяне
1
accessibility.recipes.cookingstep
Лукът се наситнява и се запържва в олиото, докато омекне много добре.
2
accessibility.recipes.cookingstep
Картофите се измиват, обелват се и се сваряват. Още докато са топли, се намачкват с преса за картофи. Прибавя се маслото, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. Налива се млякото и отново се разбърква. Картофеното пюре се смесва с лука, настъргания кашкавал и наситнения магданоз.
3
accessibility.recipes.cookingstep
Плитка тава с незалепващо покритие се намазва с олио. В нея от картофеното пюре се оформят 6 гнезда. Във всяко се чуква по едно яйце. Пекат се 10 минути в загрята на 220 °С фурна с вентилатор. Сервират се поръсени с черен пипер.