Яйца в картофено легло


Време за приготвяне
100 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 6 бр.
    яйца
  • 900 г
    картофи
  • 200 г
    пушен кашкавал
  • 80 г
    краве масло
  • 200 мл
    прясно мляко
  • 20 мл
    олио
  • 2 глави
    лук
  • 4 стръка
    магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се наситнява и се запържва в олиото, докато омекне много добре.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Картофите се измиват, обелват се и се сваряват. Още докато са топли, се намачкват с преса за картофи. Прибавя се маслото, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. Налива се млякото и отново се разбърква. Картофеното пюре се смесва с лука, настъргания кашкавал и наситнения магданоз.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Плитка тава с незалепващо покритие се намазва с олио. В нея от картофеното пюре се оформят 6 гнезда. Във всяко се чуква по едно яйце. Пекат се 10 минути в загрята на 220 °С фурна с вентилатор. Сервират се поръсени с черен пипер.

Подобни рецепти