Великанско кюфте в паста


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 650 г
    телешка кайма
  • 1 глава
    лук
  • 1 ч. ч.
    галета
  • 1 бр.
    яйце
  • 1 ч. ч.
    прясно мляко
  • 0.33 ч. ч.
    кетчуп
  • 1 с. л.
    горчица
  • 2 бр.
    триъгълници топено сирене
  • 2 бр.
    черни маслини (без костилки)
  • 250 г
    папардели
  • 400 г
    домати на кубчета от консерва
  • 2 с. л.
    кафява захар
  • 1 ч. л.
    сос „Уорчестър”

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Каймата се смесва с нарязания на ситно лук, млякото, галетата, сол, черен пипер и яйцето. Замесва се с ръце и се оформя като голяма топка (кюфте). Слага се в тава, застлана с хартия за печене.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Кетчупът и половината от горчицата се смесват и с тях се намазва кюфтето. Пече се около 1 час в загрята на 170 °С фурна с вентилатор.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Доматите, захарта, сосът "Уорчестър" и останалата горчица се слагат в касерола и се кипват. Щом се сгъсти, се пасира за кадифена консистенция.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Пастата се сварява в подсолена вода според указанията на опаковката.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Изпеченото кюфте се увива в пастата като мумия, слагат се триъгълничета сирене за очи, върху тях – по половин маслина, а от другата се оформя уста. Отстрани се сипва доматеният сос.

Подобни рецепти