Вариации със свинско


Време за приготвяне
240 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 кг
свинска плешка без кост
2 бр.
сурови наденици
1 бр.
наденица
250 г
пушен бекон
2 бр.
свински крачета
3 бр.
морков
2 скилидки
чесън
1 стрък
селъри
500 г
прясно зеле
1 стрък
праз
300 г
пак чой
4 бр.
дафинов лист
1 с. л.
бахар на зърна
1 с. л.
ким
1 с. л.
черен пипер на зърна
1.5 л
телешки бульон
6 бр.
картофи
20 г
краве масло

Приготвяне

1
Свинската плешка се шпикова с чесъна, 1 морков и селъри.
2
Зелето се нарязва на четвъртини, а празът – на едро.
3
Шпикованото месо, заедно със зелето, праза, пак чоя, надениците, бекона, свинските крачета и подправките се слагат в подходяща тенджера и се заливат с бульона. Варят се 3 часа или до готовност. Един час преди да станат готови, се добавят картофите и морковите.
4
Сварените картофи се изваждат и намачкват с маслото.
5
Вариациите от свинско се поднасят върху намачканите картофи и се поръсват с червения пипер. Сервират се с горчица и хрян.

Подобни рецепти