Ущипци


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

800 г
кайма (60 % телешко месо и 40 % свинско)
80 г
пушен кашкавал
80 г
пушен бекон
2 бр.
червени чушки
1 ч. л.
лют червен пипер
2 ч. л.
червен пипер
2 с. л.
универсална подправка
1 ч. л.
чесън на прах

Приготвяне

1
Чушките се почистват и се нарязват на ситно. Кашкавалът и беконът – на дребни кубчета. Прибавят се към каймата заедно с подправките.
2
Омесва се с ръце до хомогенизиране. Каймата се оставя да престои в хладилник поне 30 минути.
3
От сместа се щипва с ръце, смачква се с пръсти и месото се пече на скарата или на грил тиган до зачервяване. Получават се 22 броя.

Подобни рецепти