Ущипци


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    кайма (60 % телешко месо и 40 % свинско)
  • 80 г
    пушен кашкавал
  • 80 г
    пушен бекон
  • 2 бр.
    червени чушки
  • 1 ч. л.
    лют червен пипер
  • 2 ч. л.
    червен пипер
  • 2 с. л.
    универсална подправка
  • 1 ч. л.
    чесън на прах

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките се почистват и се нарязват на ситно. Кашкавалът и беконът – на дребни кубчета. Прибавят се към каймата заедно с подправките.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Омесва се с ръце до хомогенизиране. Каймата се оставя да престои в хладилник поне 30 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    От сместа се щипва с ръце, смачква се с пръсти и месото се пече на скарата или на грил тиган до зачервяване. Получават се 22 броя.

Подобни рецепти