Ципура със зеленчуци в кора от тесто


Време за приготвяне
75 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Рибни ястия
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 бр.
    ципура
  • 100 г
    тиквички
  • 100 г
    моркови
  • 100 г
    пащърнак
  • 3 скилидки
    чесън
  • 0.5 връзка
    копър
  • 400 г
    спанак
  • 2 листа
    бутертесто
  • 60 г
    краве масло
  • 2 бр.
    жълтък
  • 200 г
    бекон
  • 1 глава
    фенел
  • 1 бр.
    лимон
  • 200 г
    чери домати
  • 100 мл
    маслиново масло
  • 10 г
    сол

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Тиквичката, морковът и пащърнакът се нарязват на жулиени. Чесънът и копърът се наситняват и заедно със спанака се задушават в маслиновото и кравето масло.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Бутертестото се разстила върху набрашнена повърхност и се разточва леко. Намазва се с жълтък и се нарежда беконът. Върху него се поставя почистеното от кожата и костите филе от ципура. Посолява се и отгоре се разстила отцеденият и наситнен сотиран спанак. Следват жулиените от зеленчуци, другото филе от ципура, и отново бекон.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Тестото се завива и се изрязва във формата на риба. Намазва се с жълтък и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 25 минути в тава, покрита с пергаментова хартия.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Реже се на порции и се сервира със салата от фенел, овкусена с лимон, копър, сол и чери домати.

Подобни рецепти