Ципура със зеленчуци в кора от тесто
Време за приготвяне
75 мин
Трудност
категория
- Рецептите на chef Ангелов
- Рибни ястия
- Основни ястия
Съставки
Съставки за
Порции
2 бр.
ципура
100 г
тиквички
100 г
моркови
100 г
пащърнак
3 скилидки
чесън
0.5 връзка
копър
400 г
спанак
2 листа
бутертесто
60 г
краве масло
2 бр.
жълтък
200 г
бекон
1 глава
фенел
1 бр.
лимон
200 г
чери домати
100 мл
маслиново масло
10 г
сол
Приготвяне
1
Тиквичката, морковът и пащърнакът се нарязват на жулиени. Чесънът и копърът се наситняват и заедно със спанака се задушават в маслиновото и кравето масло.
2
Бутертестото се разстила върху набрашнена повърхност и се разточва леко. Намазва се с жълтък и се нарежда беконът. Върху него се поставя почистеното от кожата и костите филе от ципура. Посолява се и отгоре се разстила отцеденият и наситнен сотиран спанак. Следват жулиените от зеленчуци, другото филе от ципура, и отново бекон.
3
Тестото се завива и се изрязва във формата на риба. Намазва се с жълтък и се пече в загрята на 180 градуса фурна за 25 минути в тава, покрита с пергаментова хартия.
4
Реже се на порции и се сервира със салата от фенел, овкусена с лимон, копър, сол и чери домати.