Телешко с дюли и сливи


Време за приготвяне
270 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    телешка плешка
  • 2 бр.
    дюли
  • 2 бр.
    моркови
  • 2 бр.
    белени домати от консерва
  • 2 бр.
    картофи
  • 1 бр.
    патладжан
  • 200 г
    сушени сливи
  • 2 глави
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 2 с. л.
    олио
  • 0.25 ч. л.
    куркума
  • 2 ч. л.
    сол
  • 0.5 ч. л.
    черен пипер
  • 0.25 ч. л.
    кориандър
  • 0.25 ч. л.
    индийско орехче
  • 0.5 ч. л.
    смлян кимион
  • 0.25 ч. л.
    канела
  • 1 бр.
    кардамон

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът, картофите, морковите, патладажанът и дюлите се обелват и се нарязват на тънки шайби. Месото се нарязва на тънко като за шницел.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Чесънът се наситнява.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В керамичен съд, намазан с олиото, се подреждат продуктите в следния ред: лук, сол, месо, чесън, дюли, патладжан, моркови, картофи. Най-отгоре се слагат сливите.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Доматите се пасират с подправките – кардамон, кимион, канела, индийско орехче, кориандър, куркума, черен пипер и сол.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Сосът се изсипва върху продуктите в съда. Похлупва се и ястието се пече 4 часа в загрята на 150°С фурна с вентилатор.

Подобни рецепти