Ребрата се варят 3–4 часа, заедно с нарязаната на четвъртинки глава лук, сол и черен пипер. След това се обезкостяват, като се внимава, да останат големи парчета месо.
2
Останалият лук се счуква в хаванче. Прибавя се чесънът и отново се счуква. Сипват се харисата, меласата, оцетът, медът, уискито, червеният пипер, настърганият домат, сол и черен пипер, и се разбърква.
3
Месото се залива със сместа и се оставя да престои. Малка част от соса се заделя за сервиране.
4
Месото се пече на силно загрята скара от всички страни, докато придобие карамелен цвят.
Съставки
Съставки за
Порции
1.5 кг
телешки ребра
1.5 глави
лук
5 скилидки
чесън
5 с. л.
хариса
1 с. л.
меласа
1 с. л.
винен оцет
1 с. л.
мед
1 с. л.
уиски
1 с. л.
червен пипер
0.25 бр.
домат
Приготвяне
1
Ребрата се варят 3–4 часа, заедно с нарязаната на четвъртинки глава лук, сол и черен пипер. След това се обезкостяват, като се внимава, да останат големи парчета месо.
2
Останалият лук се счуква в хаванче. Прибавя се чесънът и отново се счуква. Сипват се харисата, меласата, оцетът, медът, уискито, червеният пипер, настърганият домат, сол и черен пипер, и се разбърква.
3
Месото се залива със сместа и се оставя да престои. Малка част от соса се заделя за сервиране.
4
Месото се пече на силно загрята скара от всички страни, докато придобие карамелен цвят.