Телешки бузи BILLA Premium със сос от червено вино, шалот и печена целина


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

За месото
  • 1
    пакет BILLA Premium Beef Cheeks Sous Vide
  • 1 с.л.
    масло
  • Черен пипер

За соса
  • 2
    глави шалот, ситно нарязани
  • 1
    скилидка чесън
  • 150 мл
    червено вино
  • Сокът от опаковката на месото
  • 1 стрък
    мащерка

За гарнитурата
  • 1/2
    глава целина
  • 1 с.л.
    зехтин
  • Сол

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Целината се обелва, нарязва се на едри кубчета, овкусява се със сол и зехтин и се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 25 минути, докато омекне и се зачерви.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Телешките бузи се изваждат от опаковката. Сокът от опаковката се запазва.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В тиган се загрява маслото. Телешките бузи се запичат на силен огън по 2–3 минути от всяка страна до образуване на златиста коричка. Изваждат се и се оставят на топло.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    В същия тиган се добавя нарязаният шалот и се готви до омекване.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавя се чесънът и се разбърква за кратко.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Сипва се червеното вино и се добавя сокът от опаковката. Сместа се оставя да къкри, докато се редуцира наполовина.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавя се мащерката и сосът се готви още 2–3 минути.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Телешките бузи се връщат в тигана и се готвят още 4–5 минути, като се поливат със соса.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    При необходимост се овкусява с черен пипер.
  10. accessibility.recipes.cookingstep
    Ястието се сервира топло, като телешките бузи се поднасят със соса и печената целина. Рецептата позволява добавяне на картофено пюре или полента като алтернативна гарнитура.

Подобни рецепти