Свинско със зеленчуков микс по китайски


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 250 г
    свински пържоли
  • 500 г
    микс от замразени зеленчуци
  • 150 г
    жълти чушки
  • 2 скилидки
    чесън
  • 50 мл
    сусамово олио
  • 1 бр.
    люта чушка
  • 1 с.л.
    брашно
  • 1 ч.л.
    прясно настърган джинджифил

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Зеленчуковият микс се сварява в подсолена вода за 2 – 3 минути. Отцежда се добре и се оставя настрана.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Свинските пържоли се начукват и се режат на тънки къси лентички. Слагат се в купа, овкусяват се със сол и черен пипер, и се разбъркват добре. Поръсват се с брашно и отново се разбъркват.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се пържи в силно нагорещен уок в олиото до златистокафяво, при непрекъснато бъркане. Оставя се настрана и се държи топло. След това се запържват ситно нарязаният чесън, настърганият джинджифил и ситно нарязаната люта чушка.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Веднага щом чесънът отдели аромата си, се прибавят нарязаните на ленти чушки, които се сотират за кратко.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се отцедените зеленчуци, които се готвят няколко минути на силен огън, докато омекнат, но трябва да останат достатъчно хрупкави. Месото се връща в уока, готви се за кратко и се подправя със сол и черен пипер.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Ястието се сервира топло. По желание може да се поръси със запечен сусам.

Подобни рецепти