Свинско със зеленчуков микс по китайски


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

250 г
свински пържоли
500 г
микс от замразени зеленчуци
150 г
жълти чушки
2 скилидки
чесън
50 мл
сусамово олио
1 бр.
люта чушка
1 с.л.
брашно
1 ч.л.
прясно настърган джинджифил

Приготвяне

1
Зеленчуковият микс се сварява в подсолена вода за 2 – 3 минути. Отцежда се добре и се оставя настрана.
2
Свинските пържоли се начукват и се режат на тънки къси лентички. Слагат се в купа, овкусяват се със сол и черен пипер, и се разбъркват добре. Поръсват се с брашно и отново се разбъркват.
3
Месото се пържи в силно нагорещен уок в олиото до златистокафяво, при непрекъснато бъркане. Оставя се настрана и се държи топло. След това се запържват ситно нарязаният чесън, настърганият джинджифил и ситно нарязаната люта чушка.
4
Веднага щом чесънът отдели аромата си, се прибавят нарязаните на ленти чушки, които се сотират за кратко.
5
Прибавят се отцедените зеленчуци, които се готвят няколко минути на силен огън, докато омекнат, но трябва да останат достатъчно хрупкави. Месото се връща в уока, готви се за кратко и се подправя със сол и черен пипер.
6
Ястието се сервира топло. По желание може да се поръси със запечен сусам.

Подобни рецепти