Свинско със спанак и сирене


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 600 г
    свинско контра филе
  • 400 г
    пресен спанак
  • 150 г
    българско козе сирене
  • 1 скилидка
    чесън
  • 2 с.л.
    краве масло
  • 3 с.л.
    маслиново масло
  • 0.5 ч.л.
    индийско орехче

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Свинското филе се обезципява и се нарязва на 10 тънки филийки. Подправя се със сол и черен пипер от двете страни.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Спанакът се запържва в кравето масло заедно с наситнения чесън. Когато омекне, се овкусява с индийското орехче, сол и черен пипер. Козето сирене се нарязва на тънки парчета.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Върху половината от парчетата месо се поставя от спанака, следва сирене и се покрива с второ парче месо. От всички страни се затваря с клечки за зъби.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Така подготвените свински контрафилета се овалват в царевично брашно и се пържат в маслиново масло от двете страни, по 4–5 минути, до златисто. Преди поднасяне клечките за зъби се отстраняват.

Подобни рецепти