Свинското филе се обезципява и се нарязва на 10 тънки филийки. Подправя се със сол и черен пипер от двете страни.
2
Спанакът се запържва в кравето масло заедно с наситнения чесън. Когато омекне, се овкусява с индийското орехче, сол и черен пипер. Козето сирене се нарязва на тънки парчета.
3
Върху половината от парчетата месо се поставя от спанака, следва сирене и се покрива с второ парче месо. От всички страни се затваря с клечки за зъби.
4
Така подготвените свински контрафилета се овалват в царевично брашно и се пържат в маслиново масло от двете страни, по 4–5 минути, до златисто. Преди поднасяне клечките за зъби се отстраняват.
Съставки
Съставки за
Порции
600 г
свинско контра филе
400 г
пресен спанак
150 г
българско козе сирене
1 скилидка
чесън
2 с.л.
краве масло
3 с.л.
маслиново масло
0.5 ч.л.
индийско орехче
Приготвяне
1
Свинското филе се обезципява и се нарязва на 10 тънки филийки. Подправя се със сол и черен пипер от двете страни.
2
Спанакът се запържва в кравето масло заедно с наситнения чесън. Когато омекне, се овкусява с индийското орехче, сол и черен пипер. Козето сирене се нарязва на тънки парчета.
3
Върху половината от парчетата месо се поставя от спанака, следва сирене и се покрива с второ парче месо. От всички страни се затваря с клечки за зъби.
4
Така подготвените свински контрафилета се овалват в царевично брашно и се пържат в маслиново масло от двете страни, по 4–5 минути, до златисто. Преди поднасяне клечките за зъби се отстраняват.