Свинско с картофи, ябълки и лук


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    големи свински котлети
  • 300 г
    картофи
  • 300 мл
    бяло вино
  • 150 г
    краве масло
  • 1 бр.
    зелена ябълка
  • 1 глава
    лук
  • 4 стръка
    мащерка
  • 1 с. л.
    едрозърнеста горчица

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Ябълката се обелва, почиства се от семките и се реже на тънки лодки. Лукът се обелва и се реже на тънки полумесеци. Картофите се обелват, режат се на тънки шайби и се разбъркват с лука и ябълката.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Заливат се с половината от предварително разтопено маслоэ(50 г). Овкусяват се със сол и черен пипер. Изсипват се в тава, като част от ябълките и лука се заделят за отгоре.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер. Запържват се в останалото масло на висока температура от всички страни до златисто.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Поставят се в тавата и се покриват със заделените ябълки и лук. Налива се виното. Ястието се пече около 40 минути в загрята на 180 °С фурна с вентилатор.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслото (100 г) се разбърква с наситнената мащерка и горчицата. Завива се във фолио за свежо съхранение като бонбон и се прибира в хладилник, за да стегне.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Пържолите се поднасят с гарнитурата, соса от тавата и ароматното масло.

Подобни рецепти