Свинско конфи с глазирани ябълки


Време за приготвяне
120 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

8 бр.
свински котлети
340 г
краве масло
200 г
свинска мас
4 скилидки
чесън
4 стръка
розмарин
4 бр.
звезден анасон
4 бр.
дафинов лист
8 бр.
бахар на зърна
7 стръка
мащерка
3 бр.
зелена ябълка
2 бр.
червена ябълка
1 глава
лук
2 с. л.
маслиново масло
50 г
кафява захар
100 г
мед
330 мл
ябълково вино (сайдер)
200 мл
телешки бульон

Приготвяне

1
300 г от маслото се разтопяват на бавен огън и пяната се отстранява.
2
В съд за печене последователно се добавят свинската мас, пречистеното масло, смачканите скилидки чесън, 2 стръка розмарин, 2 броя звезден анасон, дафиновите листа, 3 зърна бахар и 3 стръка мащерка.
3
Свинските котлети се почистват от мазнините, които се наситняват и се посоляват. Оставят се настрана.
4
Котлетите се слагат в съда и се пекат в загрята на 130 градуса фурна за 80 минути.
5
Двата вида ябълки се нарязват на лодки с дебелина от около 2 см.
6
Изрязаната мазнина от котлетите се запържва в маслиново масло, добавят се наситненият лук, ябълките, 2 стръка розмарин и останалият звезден анасон. Налива се ябълковият сайдър, грубо стритият черен пипер, телешкият бульон и кафявата захар. Сипва се медът, нарязано на кубчета масло (40 г), посолява се и се подправя с останалата мащерка.
7
Котлетите се сервират с глазираните ябълки.

Подобни рецепти