Свинско филе с кокос върху басмати с манго сос


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 бр.
    свинско бонфиле
  • 200 г
    ориз „Басмати“
  • 200 мл
    кокосово мляко
  • 200 г
    кокосови стърготини
  • 1 ч.л.
    куркума
  • 20 г
    джинджифил
  • 80 г
    целина
  • 80 г
    тиквички
  • 80 г
    моркови
  • 1 връзка
    пресен лук
  • 5 г
    сол
  • 1 бр.
    настъргана кора от лайм
  • 100 мл
    соев сос
  • 80 мл
    сос от стриди
  • 80 мл
    сос сладко чили
  • 80 г
    царевично нишесте
  • 1 л
    олио
  • 50 мл
    сладко-кисел сос

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    В тендежера се сипват 200 мл вода, оризът, кокосовото мляко и куркумата. След като заври, огънят се намалява до минимум и към ориза се прибавят нарязаните на малки кубчета джинджифил, целина, тиквичка и морков.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Готви се около 10–12 минути, докато оризът поеме течността. Посолява се и се прибавя кората от лайм и наситнени пера пресен лук.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Свинското бонфиле се нарязва на тънко и се маринова със соевия сос, сладкото чили и соса от стриди. Оставя се в хладилник за 30 минути. Маринованото филе се овалва в смес от кокосовите стърготини и царевичното нишесте. Пържи се до златисто в силно загрятото олио, за около 4-5 минути. След това се отцежда върху кухненска хартия.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Свинското филе се глазира в загрят тиган с малко мазнина, сладко-киселия сос и наситенен пресен лук. Сервира се, като в чиния се слага оформен с лъжица ориз и върху него се разпределят свинските филета. Гарнира се с тънки резени лайм и се поръсва с черен сусам.

Подобни рецепти