Свински ребра с барбекю сос


Време за приготвяне
210 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

3 кг
свински ребра
1 ч. л.
сол
1 ч. л.
кафява захар
1 ч. л.
червен пипер
0.5 ч. л.
лют червен пипер
1.5 ч. л.
канела
1.5 ч. л.
джинджифил на прах
1.5 ч. л.
кориандър
100 мл
кетчуп
300 г
белени домати от консерва
50 мл
сос „Уорчестър”
1 ч. л.
смлян кимион
3 с. л.
кафява захар
1 с. л.
винен оцет

Приготвяне

1
Месото се натрива със солта, 1 ч. л. от кафявата захар, сладкия червен пипер, лютия пипер, 1/2 ч. л. от джинджифила, 1/2 ч. л. от кориандъра и 1/2 ч. л. от канелата. Оставя се да престои една нощ в хладилника.
2
Всички останали съставки се смесват в касерола и се готвят на слаб огън 45 минути. Фурната се загрява на 150 °С. Ребрата се слагат в тава, поливат се с половината от барбекю сос и се покриват с алуминиево фолио. Пекат се под фолио около 2 часа. След това се поливат с останалия сос и се връщат във фурната за още 1 час.
3
Фолиото се отстранява, температурата се увеличава на 180 °С и ястието се пече още около 15–20 минути, докато сосът се карамелизира и получи приятен загар.

Подобни рецепти