Свински ребра с барбекю сос


Време за приготвяне
210 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 3 кг
    свински ребра
  • 1 ч. л.
    сол
  • 1 ч. л.
    кафява захар
  • 1 ч. л.
    червен пипер
  • 0.5 ч. л.
    лют червен пипер
  • 1.5 ч. л.
    канела
  • 1.5 ч. л.
    джинджифил на прах
  • 1.5 ч. л.
    кориандър
  • 100 мл
    кетчуп
  • 300 г
    белени домати от консерва
  • 50 мл
    сос „Уорчестър”
  • 1 ч. л.
    смлян кимион
  • 3 с. л.
    кафява захар
  • 1 с. л.
    винен оцет

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се натрива със солта, 1 ч. л. от кафявата захар, сладкия червен пипер, лютия пипер, 1/2 ч. л. от джинджифила, 1/2 ч. л. от кориандъра и 1/2 ч. л. от канелата. Оставя се да престои една нощ в хладилника.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Всички останали съставки се смесват в касерола и се готвят на слаб огън 45 минути. Фурната се загрява на 150 °С. Ребрата се слагат в тава, поливат се с половината от барбекю сос и се покриват с алуминиево фолио. Пекат се под фолио около 2 часа. След това се поливат с останалия сос и се връщат във фурната за още 1 час.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Фолиото се отстранява, температурата се увеличава на 180 °С и ястието се пече още около 15–20 минути, докато сосът се карамелизира и получи приятен загар.

Подобни рецепти