Свински пържоли с гъби


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    свински вратни пържоли (без кост)
  • 50 г
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 150 г
    настъргано сирене „Гауда”
  • 2 бр.
    домати
  • 100 мл
    бяло вино
  • 4 бр.
    филии хляб за тостер
  • 1 щипка
    суха мащерка
  • 3 с. л.
    олио
  • 1 с. л.
    наситнен магданоз
  • 2 с. л.
    краве масло
  • 4 с. л.
    редуциран балсамов оцет
  • 500 г
    гъби (печурки, кладница)

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пържолите се овкусяват със сол, черен пипер и мащерка. Запържват се в умерено загрятото олио, докато покафенеят.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В друг съд се загрява маслото и се запържва наситненият лук. Когато стане прозрачен, се добавят смачканият чесън и нарязаните гъби. Сотират се, докато течността почти се изпари. Налива се виното и се посолява. Поръсва се с магданоза.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Всяка пържола се слага върху филия, покрива се с резени домати и се поръсва с настърганото сирене. Слагат се в загрята на 200 ºC фурна и се пекат за 5 минути, докато сиренето се разтопи.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Поднасят се топли със сотираните гъби. Чиниите се украсяват с балсамов оцет, за да обогати вкуса на ястието. Поднася се със салата от марули, домати и маслини.

Подобни рецепти