Свински пържоли с ароматна гремолата


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    свински пържоли
  • 2 ч. л.
    горчица
  • 2 с. л.
    лимонов сок
  • 3 с. л.
    маслиново масло
  • 1 ч. л.
    краве масло
  • 0.25 връзка
    магданоз
  • 1 бр.
    лимон
  • 2 скилидки
    чесън

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер, намазват се с горчица от двете страни, поливат се с лимонов сок и се оставят за 10 минути на стайна температура. Маслиновото масло се сипва в сгорещен тиган и пържолите се запържват на силен огън, докато се зачервят приятно от двете страни.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Силата на огъня се намалява, прибавя се маслото и готвенето продължава още 6–8 минути, като месото от време на време се облива с мазнината. Когато пържолите станат крехки, се изваждат в чиния и се оставят да починат за кратко.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Листенцата магданоз за гремолатата се нарязват на ситнo, чесънът се накълцва, а лимоновата кора се настъргва, всичко се разбърква добре. Пържолите се намазват обилно с ароматната смес и се сервират веднага.

Подобни рецепти