Свински пържоли с ароматна гремолата


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

800 г
свински пържоли
2 ч. л.
горчица
2 с. л.
лимонов сок
3 с. л.
маслиново масло
1 ч. л.
краве масло
0.25 връзка
магданоз
1 бр.
лимон
2 скилидки
чесън

Приготвяне

1
Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер, намазват се с горчица от двете страни, поливат се с лимонов сок и се оставят за 10 минути на стайна температура. Маслиновото масло се сипва в сгорещен тиган и пържолите се запържват на силен огън, докато се зачервят приятно от двете страни.
2
Силата на огъня се намалява, прибавя се маслото и готвенето продължава още 6–8 минути, като месото от време на време се облива с мазнината. Когато пържолите станат крехки, се изваждат в чиния и се оставят да починат за кратко.
3
Листенцата магданоз за гремолатата се нарязват на ситнo, чесънът се накълцва, а лимоновата кора се настъргва, всичко се разбърква добре. Пържолите се намазват обилно с ароматната смес и се сервират веднага.

Подобни рецепти