Свински котлети с домати и камби


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    свински котлети
  • 300 г
    домати
  • 200 г
    жълта камба
  • 200 г
    червена камба
  • 200 г
    лук
  • 50 г
    свинска мас
  • 250 г
    ориз
  • 2 стръка
    магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер. Месото се оставя за 10 минути да се маринова.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът, доматите и камбите се почистват и се режат на кубчета.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Котлетите се пържват в тиган със свинската мас 2–3 минути от всяка страна. Прехвърлят се в чугунен съд, отгоре се разпределят зеленчуците и се запичат във фурната на 210°С 10 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Поръсват се с наситнения магданоз и се сервират със сварения в подсолена вода ориз.

Подобни рецепти