Свински котлети с домати и камби


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 кг
свински котлети
300 г
домати
200 г
жълта камба
200 г
червена камба
200 г
лук
50 г
свинска мас
250 г
ориз
2 стръка
магданоз

Приготвяне

1
Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер. Месото се оставя за 10 минути да се маринова.
2
Лукът, доматите и камбите се почистват и се режат на кубчета.
3
Котлетите се пържват в тиган със свинската мас 2–3 минути от всяка страна. Прехвърлят се в чугунен съд, отгоре се разпределят зеленчуците и се запичат във фурната на 210°С 10 минути.
4
Поръсват се с наситнения магданоз и се сервират със сварения в подсолена вода ориз.

Подобни рецепти