Свински кебап с ароматен сос от червено вино


Време за приготвяне
80 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 грама
    Свински бут без кост
  • 150 мл.
    Червено вино
  • 2 глави
    Лук (ситно нарязан)
  • 2 супени лъжици
    Доматено пюре
  • 1 супена лъжица
    Брашно
  • 500 мл.
    Вода (топла)
  • На вкус
    Подправки (черен/червен пипер, дафинов лист, сол)

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Нарежете, подсушете и запържете месото в тиган до зачервяване.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Добавете лука, брашното, червения пипер и доматеното пюре. Задушете.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Залейте с виното и топлата вода. Добавете подправките и дафиновия лист.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Варете на слаб огън (къкрене), докато месото омекне напълно (при нужда долейте гореща вода).

Подобни рецепти