1. home
  2. BILLA Рецепти
  3. Свинска кавърма

Свинска кавърма


Време за приготвяне
130 мин
Трудност

категория
  • Основни

Съставки

Съставки за
 
Порции

600 г
свинска плешка без кост
5 стръка
праз
3 бр.
червени чушки
3 бр.
зелени чушки
2 скилидки
чесън
0.5 ч.ч.
червено вино
1 ч. ч.
зеленчуков бульон
2 с. л.
доматена паста (концентрат)
2 с. л.
краве масло
3 с. л.
олио
1 с. л.
червен пипер
0.5 ч. л.
чубрица
0.25 връзка
магданоз

Приготвяне

1
Месото се нарязва на кубчета и се запържва до златисто в олиото и маслото. Изважда се.
2
Празът се нарязва на едри кръгчета и също се запържва в съда, докато омекне, заедно с наситнения чесън.
3
Прибавят се нарязаните на кубчета чушки. Слагат се червеният пипер, чубрицата и доматеният концентрат. Налива се виното, месото се връща и се оставя алкохолът леко да се изпари.
4
Прехвърля се в съд за печене, налива се бульонът, подправя се със сол и черен пипер. Пече се в загрята на 200°С фурна с вентилатор около 1 час и 30 минути.
5
Готовото ястие се поднася с наситнен магданоз.

Подобни рецепти