Суши със зеленчуци и сьомга (без ориз)


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 бр.
    кори нори
  • 100 г
    пушена сьомга
  • 150 г
    краставица
  • 2 бр.
    моркови
  • 50 г
    мариновани гъби
  • 1 бр.
    домат
  • 0.5 бр.
    авокадо
  • 50 г
    сушени домати в олио (или песто от сушени домати)
  • 1 с.л.
    маслиново масло
  • 1 с.л.
    лимонов сок
  • 50 мл
    соев сос
  • 0.5 ч.л.
    суха мащерка
  • 1 ч.л.
    настърган джинджифил

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Морковите се сваряват за кратко в подсолена вода, охлаждат се и се нарязват на пръчици.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Доматът и краставицата се обелват и се нарязват на кубчета.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Авокадото и сушените домати се смачкват на пюре. Към тях се прибавят маслиновото масло, лимоновият сок и сол.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Листата нори се поставят върху бамбукова подложка за завиване на суши и се нанася тънък слой зеленчукова паста. Подреждат се нарязаните краставици, моркови и пресен домат, а сьомгата и гъбите се слагат най-отгоре.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Сушито се завива с помощта на подложката и се оставя в хладилник за около 10 минути.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    След това подложката се отстранява и рулото се нарязва на парчета с дебелина около 3 см. Сушито се сервира със соев сос, мащерка и джинджифил.

Подобни рецепти