Суши със зеленчуци и сьомга (без ориз)


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 бр.
кори нори
100 г
пушена сьомга
150 г
краставица
2 бр.
моркови
50 г
мариновани гъби
1 бр.
домат
0.5 бр.
авокадо
50 г
сушени домати в олио (или песто от сушени домати)
1 с.л.
маслиново масло
1 с.л.
лимонов сок
50 мл
соев сос
0.5 ч.л.
суха мащерка
1 ч.л.
настърган джинджифил

Приготвяне

1
Морковите се сваряват за кратко в подсолена вода, охлаждат се и се нарязват на пръчици.
2
Доматът и краставицата се обелват и се нарязват на кубчета.
3
Авокадото и сушените домати се смачкват на пюре. Към тях се прибавят маслиновото масло, лимоновият сок и сол.
4
Листата нори се поставят върху бамбукова подложка за завиване на суши и се нанася тънък слой зеленчукова паста. Подреждат се нарязаните краставици, моркови и пресен домат, а сьомгата и гъбите се слагат най-отгоре.
5
Сушито се завива с помощта на подложката и се оставя в хладилник за около 10 минути.
6
След това подложката се отстранява и рулото се нарязва на парчета с дебелина около 3 см. Сушито се сервира със соев сос, мащерка и джинджифил.

Подобни рецепти