Сушени чушки с булгур, праз, ориз и зеле


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 стръка
    праз
  • 8 с. л.
    олио
  • 500 г
    кисело зеле
  • 200 г
    ориз
  • 200 г
    булгур
  • 1 бр.
    сушена люта чушка
  • 1 ч. л.
    сух джоджен
  • 20 бр.
    сушени чушки
  • 150 мл
    зелев сок

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Празът се наситнява и се запържва в олиото. Няколко листа от киселото зеле се заделят настрана, а останалото количество се наситнява и се добавя към запържения праз.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    След като и зелето се позапържи, се сипват оризът и булгурът. Налива се около 1 ч. ч. вода, овкусява се със сол, черен пипер, накълцаната люта чушка и джоджена и щом течността се абсорбира, се дърпа от котлона.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сушените чушки се накисват в топла вода за 10–15 минути. Пълнят се с оризовата смес и се подреждат в тава. Покриват се със заделените листа кисело зеле.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Наливат се зелевият сок и част от водата, в която са били накиснати чушките, така че течността да ги покрие.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Съдът се похлупва и ястието се готви в загрята на 200 °С фурна с вентилатор за около 1 час или докато течността се абсорбира.

Подобни рецепти