Спагетите се сваряват в подсолена вода, отцеждат се, изплакват се със студена вода и се оставят настрана.
2
Ситно нарязаният чесън се запържва за кратко в сгорещеното маслиново масло. Прибавят се нарязаните домати, доматеното пюре, захарта, каперсите, маслините, босилекът и розмаринът.
3
Подправя се със сол и черен пипер и всичко се задушава на слаб огън в продължение на около 15 минути, като от време на време се разбърква.
4
Прибавят се спагетите, ястието се разбърква и се сервира.
5
Ако желаете да подчертаете допълнително средиземноморския вкус, можете да ги обогатите с 250 г морски дарове – миди, калмари, скариди.
Съставки
Съставки за
Порции
300 г
спагети
400 г
домати
200 г
доматено пюре
60 г
зелени маслини (без костилки)
60 г
черни маслини (без костилки)
50 мл
маслиново масло
2 скилидки
чесън
2 с. л.
каперси
1 ч. л.
захар
0.5 ч. л.
сух розмарин
1 ч. л.
сух босилек
Приготвяне
1
Спагетите се сваряват в подсолена вода, отцеждат се, изплакват се със студена вода и се оставят настрана.
2
Ситно нарязаният чесън се запържва за кратко в сгорещеното маслиново масло. Прибавят се нарязаните домати, доматеното пюре, захарта, каперсите, маслините, босилекът и розмаринът.
3
Подправя се със сол и черен пипер и всичко се задушава на слаб огън в продължение на около 15 минути, като от време на време се разбърква.
4
Прибавят се спагетите, ястието се разбърква и се сервира.
5
Ако желаете да подчертаете допълнително средиземноморския вкус, можете да ги обогатите с 250 г морски дарове – миди, калмари, скариди.