Спираловидно руло


Време за приготвяне
75 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 5 бр.
    големи свински котлети
  • 400 г
    печурки
  • 150 г
    моркови
  • 50 г
    сушен бекон
  • 6 бр.
    тънки резени бекон
  • 2 скилидки
    чесън
  • 4 бр.
    филии сух бял хляб
  • 25 г
    краве масло
  • 50 мл
    прясно мляко
  • 1 бр.
    яйце
  • 3 с. л.
    маслиново масло
  • 1 с. л.
    наситнен магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Котлетите се почистват добре от ципите и малките кръвоносни съдове, след което се начукват, за да станат крехки. Овкусяват се със сол и черен пипер и се подреждат върху фолио за свежо съхранение, като се оставя 3 см разстояние между тях.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Хлябът се реже на кубчета и се слага в купа. Залива се с прясното мляко, разбърква се и се оставя настрана.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В загрят тиган се слагат маслото заедно с 1 с. л. маслиново масло и когато се сгорещят достатъчно, се прибавят настърганите моркови и нарязаният на кубчета бекон (без този на резени).
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Пържат се, докато порозовеят, след което се прибавят ситно нарязаните гъби и пресованият чесън. Пърженето продължава, докато течността се изпари напълно, след което сместа се прехвърля в друг съд и се оставя настрана да се охлади за кратко.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавя се нарязаният и накиснат в млякото хляб, разбитото яйце, магданозът, овкусява се със сол и черен пипер, и всичко се разбърква добре.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Така приготвената плънка се разпределя в единия край на всеки котлет. С помощта на фолиото внимателно се навиват рула. Подгъват се в долната част и върху всяко се поставя по един резен бекон на известно разстояние, като краищата на бекона се завиват под рулото.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Завързва се с кухненски конец. Рулото се увива внимателно в спираловидна форма и се пристяга с кухненския конец, така че да запази формата си по време на готвенето.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Поставя се в силно сгорещен съд с останалото маслиново масло и се пържи от двете страни, докато образува лека коричка. След това се прехвърля в тава и се пече в загрята на 180 °С фурна 35–40 минути.
  9. accessibility.recipes.cookingstep
    Рулото се сервира с гарнитура по избор.

Подобни рецепти