Спагетини ала Карло


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 400 г
    спагетини
  • 300 г
    консерва риба тон
  • 60 г
    черни маслини (без костилки)
  • 60 г
    зелени маслини (без костилки)
  • 100 г
    печурки
  • 3 скилидки
    чесън
  • 38 г
    Каперси
  • 160 г
    сушени домати
  • 110 мл
    маслиново масло
  • 160 г
    бадеми
  • 40 г
    настърган пармезан
  • 6 стръка
    пресен босилек

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Бадемите, босилекът, пармезанът, 2 скилидки чесън, сол и половината от маслиновото масло се смилат в блендер. 
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    На тънка струйка се прибавя останалата мазнина до получаването на желаната консистенция.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Спагетините се сваряват в подсолена вода. Гъбите се сотират в маслиновото масло, прибавят се отцедената риба, нарязаните маслини, доматите, каперсите и ситно нарязаната скилидка чесън.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се готви за кратко и се прибавят спагетините.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Сипва се пестото и се разбърква. Ястието се овкусява със сол и черен пипер и се сервира.

Подобни рецепти