
Спагетини ала Карло
Време за приготвяне
60 мин
Трудност
категория
- Пица, паста и хляб
- Основни ястия
Съставки
Съставки за
Порции
400 г
спагетини
300 г
консерва риба тон
60 г
черни маслини (без костилки)
60 г
зелени маслини (без костилки)
100 г
печурки
3 скилидки
чесън
38 г
Каперси
160 г
сушени домати
110 мл
маслиново масло
160 г
бадеми
40 г
настърган пармезан
6 стръка
пресен босилек
Приготвяне
1
Бадемите, босилекът, пармезанът, 2 скилидки чесън, сол и половината от маслиновото масло се смилат в блендер.
2
На тънка струйка се прибавя останалата мазнина до получаването на желаната консистенция.
3
Спагетините се сваряват в подсолена вода. Гъбите се сотират в маслиновото масло, прибавят се отцедената риба, нарязаните маслини, доматите, каперсите и ситно нарязаната скилидка чесън.
4
Сместа се готви за кратко и се прибавят спагетините.
5
Сипва се пестото и се разбърква. Ястието се овкусява със сол и черен пипер и се сервира.