Спагети с пиле и рукола


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 600 г
    пилешко филе
  • 300 г
    спагети
  • 100 г
    лук
  • 400 г
    домати
  • 1 с. л.
    олио
  • 2 с. л.
    маслиново масло
  • 2 скилидки
    чесън
  • 50 г
    рукола
  • 0.25 ч. л.
    майоран

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Спагетите се сваряват в подсолена вода до степен ал денте. Изцеждат се и се поливат с олиото.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Пилешкото филе се нарязва на кубчета и се запържват за кратко в маслиновото масло на умерен огън.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се наситнява и се прибавя към пилето. Готви се, докато добие приятен златист цвят. Прибавят се обелените и нарязани на кубчета домати, смачканият чесън, майоранът, сол и черен пипер.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Готви се под капак на тих огън, докато пилето омекне. Разбърква се периодично. Ако е необходимо, се добавя вода.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Когато сосът стане готов, се добавя нарязаната на едро рукола и се разбърква. Накрая се добавят спагетите и се разбърква отново. Сервират се топли.

Подобни рецепти