Спагетите се сваряват в подсолена вода до степен ал денте. Изцеждат се и се поливат с олиото.
2
Пилешкото филе се нарязва на кубчета и се запържват за кратко в маслиновото масло на умерен огън.
3
Лукът се наситнява и се прибавя към пилето. Готви се, докато добие приятен златист цвят. Прибавят се обелените и нарязани на кубчета домати, смачканият чесън, майоранът, сол и черен пипер.
4
Готви се под капак на тих огън, докато пилето омекне. Разбърква се периодично. Ако е необходимо, се добавя вода.
5
Когато сосът стане готов, се добавя нарязаната на едро рукола и се разбърква. Накрая се добавят спагетите и се разбърква отново. Сервират се топли.
Съставки
Съставки за
Порции
600 г
пилешко филе
300 г
спагети
100 г
лук
400 г
домати
1 с. л.
олио
2 с. л.
маслиново масло
2 скилидки
чесън
50 г
рукола
0.25 ч. л.
майоран
Приготвяне
1
Спагетите се сваряват в подсолена вода до степен ал денте. Изцеждат се и се поливат с олиото.
2
Пилешкото филе се нарязва на кубчета и се запържват за кратко в маслиновото масло на умерен огън.
3
Лукът се наситнява и се прибавя към пилето. Готви се, докато добие приятен златист цвят. Прибавят се обелените и нарязани на кубчета домати, смачканият чесън, майоранът, сол и черен пипер.
4
Готви се под капак на тих огън, докато пилето омекне. Разбърква се периодично. Ако е необходимо, се добавя вода.
5
Когато сосът стане готов, се добавя нарязаната на едро рукола и се разбърква. Накрая се добавят спагетите и се разбърква отново. Сервират се топли.