
Спагети с грах и песто "Дженовезе"
Време за приготвяне
30 мин
Трудност
категория
- Пица, паста и хляб
- Основни ястия
- Вегетариански ястия
Съставки
Съставки за
Порции
350 г
спагети
200 г
замразен грах
40 г
краве масло
2 връзки
пресен босилек
40 г
кедрови ядки
40 г
настъргано сирене „Пекорино”
40 г
настърган пармезан
125 мл
маслиново масло
2 скилидки
чесън
Приготвяне
1
Грахът се готви във вряща подсолена вода, след което се оцежда и се оставя настрани.
2
Спагетите се сваряват в подсолена вода. Оцеждат се и се изплакват под течаща вода.
3
В блендер се слагат босилекът, кедровите ядки, двата вида сирене, смачканият чесън и 50 мл от маслиновото масло. Всичко се смила, след което се прибавят останалото маслиново масло и сол, и сместа се разбърква добре.
4
Маслото се разтопява, сипва се грахът и се запържва за кратко. Прибавят се спагетите,
2 – 3 с. л. песто, малко черен пипер и ястието се загрява на умерен огън при непрекъснато бъркане. Дърпа се от огъня, прибавя се останалото песто и се сервира горещо.