Спагети с грах и песто "Дженовезе"


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 350 г
    спагети
  • 200 г
    замразен грах
  • 40 г
    краве масло
  • 2 връзки
    пресен босилек
  • 40 г
    кедрови ядки
  • 40 г
    настъргано сирене „Пекорино”
  • 40 г
    настърган пармезан
  • 125 мл
    маслиново масло
  • 2 скилидки
    чесън

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Грахът се готви във вряща подсолена вода, след което се оцежда и се оставя настрани.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Спагетите се сваряват в подсолена вода. Оцеждат се и се изплакват под течаща вода.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В блендер се слагат босилекът, кедровите ядки, двата вида сирене, смачканият чесън и 50 мл от маслиновото масло. Всичко се смила, след което се прибавят останалото маслиново масло и сол, и сместа се разбърква добре.
  4. accessibility.recipes.cookingstep

    Маслото се разтопява, сипва се грахът и се запържва за кратко. Прибавят се спагетите,

    2 – 3 с. л. песто, малко черен пипер и ястието се загрява на умерен огън при непрекъснато бъркане. Дърпа се от огъня, прибавя се останалото песто и се сервира горещо.

Подобни рецепти