Спагети с гъбен сос


Време за приготвяне
35 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб
  • Основни ястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 350 г
    спагети
  • 500 г
    гъби
  • 60 г
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 300 мл
    готварска сметана
  • 100 мл
    бяло вино
  • 1 щипка
    индийско орехче
  • 3 с.л.
    олио
  • 1 с.л.
    наситнен магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се реже на ситно и се запържва до златисто в сгорещеното олио.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се пресованият чесън, нарязаните на филийки гъби, и се пържи на умерен огън, докато течността се изпари напълно.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Прибавят се сол и черен пипер, и се разбърква за кратко. Налива се бялото вино, задушава се за 1 минута при непрекъснато бъркане, след което се прибавя сметаната.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ястието се поръсва с настъргано индийско орехче и се задушава под капак още 10 минути. При необходимост се долива малко вода.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Спагетите се сваряват в подсолена вряща вода. Отцеждат се, изплакват се под течаща студена вода.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Поднасят се със соса и поръсени със ситно нарязан магданоз.

Подобни рецепти