Лукът се реже на ситно и се запържва до златисто в сгорещеното олио.
2
Прибавят се пресованият чесън, нарязаните на филийки гъби, и се пържи на умерен огън, докато течността се изпари напълно.
3
Прибавят се сол и черен пипер, и се разбърква за кратко. Налива се бялото вино, задушава се за 1 минута при непрекъснато бъркане, след което се прибавя сметаната.
4
Ястието се поръсва с настъргано индийско орехче и се задушава под капак още 10 минути. При необходимост се долива малко вода.
5
Спагетите се сваряват в подсолена вряща вода. Отцеждат се, изплакват се под течаща студена вода.
6
Поднасят се със соса и поръсени със ситно нарязан магданоз.
Съставки
Съставки за
Порции
350 г
спагети
500 г
гъби
60 г
лук
2 скилидки
чесън
300 мл
готварска сметана
100 мл
бяло вино
1 щипка
индийско орехче
3 с.л.
олио
1 с.л.
наситнен магданоз
Приготвяне
1
Лукът се реже на ситно и се запържва до златисто в сгорещеното олио.
2
Прибавят се пресованият чесън, нарязаните на филийки гъби, и се пържи на умерен огън, докато течността се изпари напълно.
3
Прибавят се сол и черен пипер, и се разбърква за кратко. Налива се бялото вино, задушава се за 1 минута при непрекъснато бъркане, след което се прибавя сметаната.
4
Ястието се поръсва с настъргано индийско орехче и се задушава под капак още 10 минути. При необходимост се долива малко вода.
5
Спагетите се сваряват в подсолена вряща вода. Отцеждат се, изплакват се под течаща студена вода.
6
Поднасят се със соса и поръсени със ситно нарязан магданоз.