Сочно свинско с розмарин и домати


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    свински вратни пържоли (без кост)
  • 350 г
    домати
  • 200 г
    червен лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 1 стрък
    розмарин
  • 50 мл
    маслиново масло
  • 30 г
    свинска мас

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се реже на пържоли с дебелина 1 см и се посолява.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се реже на шайби, чесънът на ситно, а доматите на половина.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Дълбок тиган се загрява, слага се свинската мас и месото се пържи от всяка страна за 4–5 минути. В последните минути, се прибавят лукът, няколко листа розмарин и накрая – чесънът.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Месото се поставя в чинии, прибавят се доматите и лукът и, ако е необходимо, се овкусява със сол и черен пипер. Ястието се поръсва с маслиново масло, декорира се с пресен розмарин и се поднася.

Подобни рецепти