Сочно свинско с розмарин и домати


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Основни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

800 г
свински вратни пържоли (без кост)
350 г
домати
200 г
червен лук
2 скилидки
чесън
1 стрък
розмарин
50 мл
маслиново масло
30 г
свинска мас

Приготвяне

1
Месото се реже на пържоли с дебелина 1 см и се посолява.
2
Лукът се реже на шайби, чесънът на ситно, а доматите на половина.
3
Дълбок тиган се загрява, слага се свинската мас и месото се пържи от всяка страна за 4–5 минути. В последните минути, се прибавят лукът, няколко листа розмарин и накрая – чесънът.
4
Месото се поставя в чинии, прибавят се доматите и лукът и, ако е необходимо, се овкусява със сол и черен пипер. Ястието се поръсва с маслиново масло, декорира се с пресен розмарин и се поднася.

Подобни рецепти